Hírek
Lezárult a szavazás, kihirdettük a nyerteseket

Lezárult a 2021-es Com’ON Sepsi program online szavazása szeptember 26-án, vasárnap éjfélkor. A közel ötven beérkező pályázat közül sepsiszentgyörgyiek szavazatai alapján összesen 34 kezdeményezés részesül pénzjutalomba.

Lezárult a szavazás, kihirdettük a nyerteseket

Külön kategóriában összesen három, kiskorú kezdeményező tagokat számláló csapat ötlete került díjazásra, a hátrányos helyzetben élőket képviselő csapatok két kezdeményezése pedig befutó helyen végzett a nyílt versenyben. A Com’ON Sepsi szabályzata értelmében ez esetben az utóbbi kategóriának fenntartott helyek hozzáadódnak a közönségszavazás során díjazandó kezdeményezések számához, így az első 29 kezdeményezés részesül támogatásban.

 

A Com'ON Sepsi részére fenntartott kezdeti díjalap 83.200 lej, amelyből 32 kezdeményezés egyenként 2600 lej értékű támogatásáról tud gondoskodni a program. Mivel a 29. helyen három kezdeményezés is megegyező szavazat számot kapott, így a szervezők döntésének értelmében a díjalap növekszik két újabb kezdeményezés támogatásával.

 

“Az idei kezdeményezések és a szavazás folyamata megmutatta, hogy a fiatalok továbbra is kreatív módon akarnak a város életminőségének fejlesztéséhez hozzájárulni közösségi kezdeményezések révén is. Egyúttal azonban az is bizonyossá vált, hogy jobb megoldásokat kell találnunk a közönségszavazás lebonyolításához, ahol helyben kifejlesztett informatikai megoldásokat alkalmazunk. A következő kiadás előkészítésében ez kiemelt prioritást élvez mind számunkra, mind Sepsiszentgyörgy Önkormányzata számára”, nyilatkozta Farkas András, Com’ON Sepsi koordinációját ellátó Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnöke.

 

“Örvendek annak, hogy a közösségszervezés ennyire fontos a városunkban élő fiataloknak. Jó volt látni, hogy olyan kezdeményezések születnek, amelyek érzékenyítik a különböző korosztályokat, csoportokat, értékrendeket. Köszönöm szépen a kezdeményezéseket és a részvételt!”, egészítette ki Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere. 

 

A meghosszabbított szavazás során összesen 1795 szavazat érkezett 660 személytől 48 különböző ötletre. A nyertes pályázatok között találhatunk gyermekeknek szóló foglalkozásokat, művészeti tevékenységeket és szép számban vannak az egészséges életmódot célzó programtervezetek is. A nyertes kezdeményezések teljes listája elérhető a www.comonsepsi.ro honlapon.

 

A 34 támogatott ötletet a fiatalokból álló csapatoknak 2021. november 30-ig kell megvalósítaniuk, ezeknek pedig nyitottnak és ingyenesnek kell lenniük a Sepsiszentgyörgy lakossága számára. Abban az esetben, ha egy díjazott kezdeményezés visszalép megvalósítás fázisában vagy nem valósulhat meg bármilyen okból kifolyólag, a díj összegével a rangsorolásban soron következő kezdeményezés kerül díjazásra.

 

Köszönjük Sepsiszentgyörgy lakosságának, hogy szavazott, ezáltal segítve a fiatalok kezdeményezéseit! 

 

A Com’ON Sepsiszentgyörgy támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben.

Sajtóközlemény, 2021. szeptember 27.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Harminc megvalósított kezdeményezéssel zárult a program

  Harmadik kiadását zárta december 15-én az ifjúsági kezdeményezéseket támogató Com’ON Sepsi program. A szeptember 20. és december 12. között zajló közösségi akciók, a járványügyi kontextus ellenére is, újra szép létszámban mozgatták meg Sepsiszentgyörgy lakosságát, közel ezer résztvevőt és önkéntes szervezőt vonva be a tevékenységekbe.

 • Módosult megvalósítási határidő

  A kezdeményezőknek az eredeti határidőhöz képest, most még további 12 nap áll rendelkezésére, hogy megszervezzék az akcókat, melyeket terveztek.

 • Lezárult a szavazás, kihirdettük a nyerteseket

  Lezárult a 2021-es Com’ON Sepsi program online szavazása szeptember 26-án, vasárnap éjfélkor. A közel ötven beérkező pályázat közül sepsiszentgyörgyiek szavazatai alapján összesen 34 kezdeményezés részesül pénzjutalomba.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio
Korábbi kiadások